Tradiții de înmormântare în India, China și Coreea

Etichete:
No items found.

India

Rituri Hindu


În India, majoritatea populației urmează tradițiile hinduse, iar ritualurile de înmormântare sunt profund influențate de credințele religioase.

Conform tradiției hinduse, se crede că fiecare persoană renaște de mai multe ori. Prin urmare, un decedat trebuie incinerat cât mai curând posibil. Acest proces este considerat esențial pentru eliberarea sufletului din corp și pentru reîncarnare.

Înainte de incinerare, trupul este spălat și îmbrăcat în haine noi, adesea albe. Se efectuează rugăciuni și ritualuri pentru a ghida sufletul decedatului.


Unde au loc ceremoniile de incinerare?

Râul Gange joacă un rol special în acest proces. Conform religiei hinduse, râul este sacru, simbolizând una dintre cozile de păr ale zeului Shiva. Cei care se scaldă în Gange sunt eliberați de toate păcatele. De aceea, numeroase ruguri funerare sunt ridicate pe malurile acestui râu pentru cei decedați. Pe malurile râurilor sacre, precum râul Gange, familiile organizează ceremonii speciale, unde cenușa este aruncată în apă, un act considerat purificator.

China


În China, tradițiile de înmormântare sunt adesea influențate de confucianism, taoism și budism, fiecare adăugând propriile elemente specifice.


Practicile Confucianisme: Respectul pentru strămoși este central. Se organizează ceremonii elaborate pentru a onora decedatul și pentru a asigura o tranziție lină spre viața de apoi. Acestea includ ofrande de hrană, arderea de tămâie și bani de hârtie.

Practicile Taoiste: Taoismul pune accent pe armonia cu natura și ciclul vieții. Rituri speciale sunt efectuate pentru a proteja sufletul decedatului și pentru a-l ghida către liniștea eternă.

Practicile Budiste: Budismul adaugă elemente de meditație și rugăciune, iar ceremonia de înmormântare poate include cântarea de sutre și ritualuri pentru purificarea sufletului.

Coreea


În Coreea, tradițiile de înmormântare reflectă un amestec de confucianism, budism și șamanism, adesea îmbinate cu influențe moderne.


Jessa este o ceremonie ancestrală (ereditar, moștenit, strămoșesc, străvechi), organizată pentru onorarea strămoșilor și de asemenea, se consideră că prin obiceiul ceremoniei este asigurată liniștea sufletelor decedaților. În contextul acesta se oferă mâncare, băutură și alte ofrande pe un altar special.

În comunitățile budiste, înmormântările includ meditații și rugăciuni pentru sufletul decedatului, precum și arderea tămâiei și a lumânărilor.

Practicile Șamaniste

Ce este șamanismul?

Șamanismul este alcătuit dintr-o sumă de tradiții, credințe și practici ce implică comunicarea cu entități și lumea spiritelor. Practicanții acestei forme de spiritualitate sunt cunoscuți drept șamani. Există multe tipuri de șamani și variații ale acestora în întreaga lume, dar toți împărtășesc anumite caracteristici și credințe comune. Șamanii acționează ca intermediari între oameni și lumea spiritelor, pretinzând că pot trata boli și că sunt capabili să acceseze lumile superioare pentru a obține răspunsuri la problemele comunității.

Elementele includ ritualuri de purificare și protecție pentru a asigura o tranziție lină a sufletului către viața de apoi.

undefined


După cum am văzut mai sus, tradițiile de înmormântare din Asia sunt profund diverse și reflectă bogăția culturală și spirituală a continentului. Fie că este vorba despre cremația hindusă din India, respectul confucianist pentru strămoși din China sau ceremoniile sincretice din Coreea, fiecare practică în parte oferă un mod unic de a onora și respecta pe cei plecați.

Asia, un continent vast și divers, găzduiește o varietate de culturi și tradiții de înmormântare unice, influențate de religie și istorie. În acest articol, vom explora tradițiile de înmormântare din trei țări distincte: India, China și Coreea.

Vrei să afli mai mult despre diferite culturi și care sun tradițiile lor când vine vorba despre organizare unei înmormântări? Atunci accesează site-ul Funero, la secțiunea de Sfaturi și ajutor, iar acolo poți să citești mai multe articole ca și cel de sus și multe altele.

Funero este alături de tine în momentele grele

Suntem alături de tine atunci când te afli în situația dificilă de a fi pierdut o persoană apropiată. De aceea, oferim o gamă largă de servicii funerare, de la repatrierea persoanelor decedate și până la organizarea de ceremonii religioase.