Care sunt costurile necesare pentru înhumarea tradițională?

Etichete:

Incinerarea și înhumarea tradițională sunt variantele la care poți apela atunci când cineva drag trece în neființă. Despre incinerare și costurile acesteia am discutat, așa că astăzi vom vorbi despre înmormântare și care sunt costurile pe care trebuie să le acoperi.

Ce este înhumarea tradițională și ce presupune?

Atunci când vorbim despre ce este înhumarea tradițională, ne gândim la înmormântarea propriu-zisă. Adică la așezarea corpului neînsuflețit într-un sicriu și îngroparea acestuia într-un loc special amenajat, care servește ca loc de amintire.

Înhumarea tradițională este una dintre cele mai cunoscute modalități de a-ți lua rămas bun de la cineva drag care tocmai a decedat. Însă și înmormântarea prin incinerare a început să fie destul de cunoscută și aleasă ca variantă, în ultimul timp.

Ce ar trebui să includă pachetul de înhumare tradițională?

Înmormântarea presupune pregătiri intense, mai ales dacă se discută de o înhumare la sat, unde obiceiurile locului primează. Pentru ca ceremonia funerară să se desfășoare conform planurilor, sunt necesare următoarele:

 • servicii de catering.
 • decorațiuni și accesorii funerare,
 • servicii de îmbălsămare,
 • un catafalc.

Serviciile de catering includ coliva, vinul, colacul, pachete cu alimente pentru pomană.

Decorațiuni și accesorii funerare de care e nevoie:

 • un sicriu,
 • o cruce din lemn inscripționată cu numele, data de naștere și data decesului,
 • coroane de flori inscripționate cu mesaje de adio,
 • o pânză cu care se va acoperi trupul neînsuflețit,
 • toiagul mortului, o lumânare la fel de înaltă ca cel decedat, în formă de spirală,
 • o icoană,
 • o pernă,
 • batiste,
 • lumânări,
 • prosoape.

Serviciile de îmbălsămare intră în costurile înhumării, acestea fiind foarte importante din punct de vedere sanitar. De asemenea, echipa de servicii funerare poate pune la dispoziție și un catalog cu modele de catafalcuri (postament înalt pe care se așază sicriul) pentru a te ajuta să-l alegi pe cel potrivit.

În plus, pe lângă aceste servicii, mai trebuie luate în considerare taxele percepute pentru transport, ceremonia religioasă și gropari.

Care sunt costurile înhumării?

Nu există un cost standard pentru înhumarea tradițională deoarece nevoile și bugetele persoanelor diferă de la caz la caz. De exemplu, pot exista persoane nu-și permit o ceremonie religioasă mare și vor alege un pachet mai restrâns de beneficii.

Pentru a afla prețul corect, într-un mod transparent, e necesar să apelezi la o firmă de servicii funerare complete. Astfel, toate costurile vor fi calculate corespunzător, în funcție de nevoile și dorințele tale. În plus, mai trebuie să ții cont și de ajutorul de la stat pentru deces.

Poți primi acest sprijin financiar indiferent că optezi pentru înhumare tradițională sau servicii de incinerare.

Costurile pentru înhumare pot fi acoperite de ajutorul pentru deces?

În cazul în care cineva drag din familia ta a decedat, pentru a acoperi o parte din costurile necesare pentru înhumare sau în totalitate, poți apela cu încredere la ajutorul pentru deces. Acesta reprezintă o sumă de bani pe care o primești dacă te ocupi de cheltuielile ceremoniei funerare. Însă trebuie îndeplinite anumite condiții precum:

 • să faci parte din familia celui decedat,
 • persoana decedată să fi fost asigurată în sistemul public sau să facă parte dintr-o familie cu membrii asigurați,
 • prezentarea actelor de deces,
 • prezentarea cererii pentru acordarea ajutorului financiar.

Ajutorul pentru deces se primește în 3 zile lucrătoare de la depunerea cererii și va fi de 6.095 lei.

Diferența de costuri dintre înhumare și incinerare

Diferența principală dintre înhumare și incinerare este de preț. Incinerarea, de exemplu, nu presupune ceremonii religioase complexe sau alte obiceiuri față de înhumare.

Ce înseamnă acest lucru? Costuri mult mai reduse, poate chiar și un disconfort mental mai mic. De cele mai multe ori, incinerarea poate să coste jumătate din cât costă o înmormântare deoarece, așa cum aminteam, nu implică ceremonie religioasă sau pomană.

Servicii funerare pentru nevoile tale

Echipa Funero te poate sfătui și îndruma pe tot parcursul procesului de înmormântare. Ne asigurăm că dorințele tale și ale celui trecut în neființă sunt respectate, iar costurile necesare pentru înhumare tradițională sunt transparente.

Aprinde o lumânare pentru cei dragi în primul memorial virtual din România.

Funero este alături de tine în momentele grele

Suntem alături de tine atunci când te afli în situația dificilă de a fi pierdut o persoană apropiată. De aceea, oferim o gamă largă de servicii funerare, de la repatrierea persoanelor decedate și până la organizarea de ceremonii religioase.