Repatrierea din spațiul European. Tot ce trebuie să știi

Etichete:

Deși decesul este un aspect cunoscut în existența omenirii, trecerea în neființă a celor dragi reprezintă o durere de nedescris. Când aceștia sunt departe, aducerea lor acasă poate fi îngreunată. Procesul de repatriere din spațiul European și conducerea pe ultimul drum a decedaților sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi imediat după aflarea veștii.


În acest vârtej al durerii, călătoria către acceptare poate dura mai mult decât ai putea crede, însă ai nevoie de putere și sprijin pentru a organiza ceremonia înhumării defunctului, așa cum se cuvine. Dacă te confrunți cu durerea specifică și nu știi ce să faci în cazul unui deces în străinătate, cu siguranță ai nevoie de ajutor specializat în repatrieri.

De aceea, noi îți venim în ajutor cu suport moral și sfaturi pe care să le urmezi astfel încât înmormântarea persoanei dragi să fie un proces mai puțin stresant. Așadar, iată ce trebuie să ai în vedere atunci când trebuie să repatriezi defunctul din spațiul European.

Ce acte sunt necesare pentru repatrierea din spațiul European?

Atunci când cei dragi trec în neființă, durerea este imposibil de exprimat în cuvinte. Și în ciuda suferinței și a nevoii de a jeli, adesea este nevoie de mobilizare pentru a putea demara procesul de repatriere a celor dragi și a organiza înmormântarea cuvenită.

Iar pentru aceasta, ai nevoie de o serie de acte care să dovedească pierderea, precum și motivul aducerii decedaților înapoi în țară.

Acestea sunt:

  • Certificatul constatator de deces;
  • Actul de identitate în original al decedatului;
  • Pașaportul mortuar;
  • Certificatul de naștere și cel de căsătorie, dacă este cazul;
  • Actul de identitate al persoanei care declară decesul;
  • Documente care atestă rudenia cu decedatul.

În cazul în care defunctul este incinerat, nu este nevoie de pașaportul mortuar pentru a transporta urna cu cenușă.

După obținerea tuturor actelor necesare, firma de repatrieri poate merge la locul în care se află defunctul pentru a putea lua trupul neînsuflețit și a-l aduce la locul natal.

În ceea ce privește obținerea Certificatului de deces și adeverința de înhumare, este necesară declararea decesului la Oficiul Stării Civile din zona domiciliului persoanei decedate. Totuși, există cazuri în care Certificatul de deces este eliberat de Ambasada României în țara respectivă, în cazul în care consulatul este anunțat de nefericitul eveniment.

Procesul de repatriere din spațiul European: cât durează?

Legislațiile diferă în funcție de țara din care se face repatrierea. Iar fiecare stat indică anumite perioade după care defunctul poate ajunge la familie. De regulă, prelungirea perioadelor pentru repatrierea decedaților se datorează timpului de eliberare ale actelor doveditoare. Vorbim despre o perioadă cuprinsă între una și cinci zile lucrătoare.

Iar dacă eliberarea actelor se realizează rapid, atunci repatrierea defunctului se poate face, la rândul ei, cât mai rapid.

Totuși, prelungirea repatrierii mai poate interveni și din cauza anchetelor realizate de autoritățile străine în cazuri de moarte suspectă. De exemplu, în cazuri de deces:

  • accidental;
  • la locul de muncă;
  • în urma unui conflict.

În aceste situații, autoritățile abilitate trebuie să stabilească cu exactitate cauza morții pentru încheierea anchetei. În anumite state, defunctul nu poate fi repatriat până când nu se finalizează procesul intentat.

Iar pe toată perioada procesului de repatriere, ai siguranța că cel decedat este așezat în locuri frigorifice speciale și îmbălsămat corespunzător.

Sprijinul Funero: Repatrierea din spațiul European a celor dragi

Indiferent de motivul călătoriei lor în alte țări din spațiul European, cei ce au trecut în neființă sunt adesea aduși înapoi acasă pentru a putea fi conduși pe ultimul lor drum și pentru ca locul de veci să fie aproape de familie.

De aceea, Funero este un ajutor de nădejde pentru cei care așteaptă să-și ia ultimul “Bun rămas!” de la cei dragi trecuți în neființă. Cu experiență, profesionalism și empatie față de pierderea suferită, îți stăm la dispoziție pe durata întregului proces de repatriere și înhumare a defunctului.

Ne ocupăm de tot ceea ce înseamnă:

  • Obținerea documentelor necesare pentru aducerea în țară a celor dragi;
  • Repatrierea propriu-zisă a decedatului în condiții respectuoase;
  • Sicrie de calitate pentru odihna defunctului;
  • Îmbălsămarea și pregătirea decedatului pentru ultimul drum;

Suntem alături de tine pentru sprijin în momente de suferință, pentru ca tu să treci cât mai ușor prin durere, iar cei dragi care au trecut în neființă să ajungă înapoi acasă.



Funero este alături de tine în momentele grele

Suntem alături de tine atunci când te afli în situația dificilă de a fi pierdut o persoană apropiată. De aceea, oferim o gamă largă de servicii funerare, de la repatrierea persoanelor decedate și până la organizarea de ceremonii religioase.