Care sunt cauzele unui deces subit și ce trebuie făcut în această situație?

Etichete:
No items found.

Deși termenul de "deces subit" poate fi aplicat unei game largi de situații, este adesea asociat cu evenimente precum stopul cardiac sau stopul respirator, care survin brusc și fără avertisment prealabil. Iată care sunt cauzele comune ale unui deces subit și ce trebuie să faci în această situație.

Ce este decesul subit?

Mai înainte de a vorbi despre cauzele unui deces subit, trebuie să înțelegem ce este această condiție medicală. Decesul subit este o afecțiune care provoacă decesul neașteptat și brusc al unui individ, de obicei în timpul somnului, fără niciun semn de avertizare sau simptom vizibil. Pe scurt, moartea subită are loc atunci când inima încetează brusc să mai pompeze sânge.



Care sunt cauzele decesului subit?

A. Stopul cardiac este cel mai probabil să se întâmple în cazul persoanelor care au deja probleme cu inima. Problemele cardiace includ:

  • Boala coronariană( infarct miocardic), atunci când arterele care transporta sângele în inimă sunt înfundate cu depozite de grăsimi
  • Îngroșarea anormală a mușchiului cardiac, numită „cardiomiopatie hipertrofică” cât și alte afecțiuni structurale care necesită explorări avansate pentru a fi identificate

B. Alte cauze

  1. Hemoragiilor interne
  2. Tulburărilor ritmului cardiac
  3. Șocului anafilactic
  4. Infarctul
  5. Obezității
  6. Efortului fizic extrem
  7. Supradozaj de substanțe
  8. Traume Grave: Traumele severe, cum ar fi leziunile cerebrale sau pierderile mari de sânge, pot duce la un deces subit în absența unui tratament imediat.

Moartea subită poate să apară și atunci când o persoana suferă de o boală neidentificată. Desigur, lista de mai sus nu este completă, există și alte cauze medicale care pot duce la aceeași situație nefericită.

Care sunt factorii care pot influența decesul subit?

Factorii de risc specifici pentru sindromul morții subite sunt variabili și includ varsta, sexul, istoricul familial pozitiv, fumatul, consumul de alcool sau droguri, obezitatea, lipsa de exercițiu fizic, stresul și lipsa de somn. Persoanele de sex masculin, mai in varsta, cu un istoric familial de sindrom al morții subite sau care sunt fumatori sunt mai predispuși la această afecțiune.

Ce trebuie să faci în cazul unui deces subit?

În conformitate cu normele medico-legale, moartea subită poate fi clasificată ca fiind suspectă. În esență, este necesar să se stabilească cu precizie circumstanțele în care a avut loc decesul. Pe lângă circumstanțe, trebuie să se analizeze și alte posibile scenarii pentru a asigura desfășurarea corespunzătoare a ceremoniei funerare.

  1. Sună la Serviciile de Urgență

În cazul decesului subit, primul pas este să apelezi numărul de urgență 112. Indiferent de locul sau modul în care acesta are loc acest pas nu trebuie neglijat. Desigur, dacă persoana a decedat din cauza unei boli cronice sau a vârstei înaintate, este suficient să anunțe medicul de familie, care poate constata decesul.

  1. Urmărește Instrucțiunile Dispecerului

În timp ce aștepți ajutorul medical, dispecerul de urgență îți va oferi instrucțiuni specifice pentru a îngriji victima. Este esențial să urmezi aceste instrucțiuni cu atenție.

În momentul pierderii unei persoane dragi, este posibil să nu știi cum să reacționezi în caz de deces. Nu trebuie să-ți faci griji, deoarece poți apela întotdeauna, cu încredere, la serviciile funerare complete. O echipă precum Funero, experimentată, te va sprijini să treci cu bine peste această perioadă dificilă.

Astfel, în cazul unui deces în familie, Funero este partenerul tău de încredere. Noi îți vom ghida fiecare pas în acest proces devastator și ne asigură că fiecare pas este gestionat cu cea mai mare grijă și respect. 

Funero este alături de tine în momentele grele

Suntem alături de tine atunci când te afli în situația dificilă de a fi pierdut o persoană apropiată. De aceea, oferim o gamă largă de servicii funerare, de la repatrierea persoanelor decedate și până la organizarea de ceremonii religioase.