Ce este de făcut în cazul unui deces în străinătate?

Etichete:
No items found.

Decesul unei persoane dragi în străinătate implică, fără îndoială, necesitatea repatrierii trupului. Desigur, nu vorbim despre cazurile în care defunctul avea dublă cetățenie și a explicitat prin testament dorința de a fi înmormântat în țara de reședință.

În cazul în care persoana respectivă nu avea dublă cetățenie și nu și-a exprimat dorința cu privire la locul înmormântării, ne aflăm în situația repatrierii.

Sunt multiple aspecte de luat în considerare, precum:

A. Costurile de Repatriere:

Decesul în străinătate presupune costuri mai ridicate în comparație cu pregătirea unei înmormântări sau incinerări în țară. Totuși, cu ajutorul potrivit, aceste costuri pot fi eficientizate. Opțiunile de transport, cum ar fi terestrul, pot fi mai economice în comparație cu transportul aerian sau maritim. O echipă cu experiență în repatrieri poate, de asemenea, să reducă costurile prin gestionarea eficientă a procesului.

B. Asistență în Repatriere:

Firmele funerare pot furniza asistență esențială în procesul de repatriere. Acestea pot facilita obținerea actelor necesare, preluarea trupului de la morgă și asigurarea unui transport sigur înapoi în țara de origine.

Cum decurge procesul de repatriere cu ajutorul unei firme specializate? Iată câteva puncte cheie:

  • Contactarea instituțiilor necesare pentru a porni procesul de repatriere
  • Obținerea actelor necesare precum certificatul de deces și pașaportul mortuar
  • Deplasarea la morgă și preluarea trupului
  • Transportul în condiții sigure cu o mașină autorizată, dotată cu sistem frigorific

Ce mai rămâne de făcut?În timp ce agenții firmei se ocupă de procesul de repatriere mai rămân câteva aspecte organizatorice de care doar tu și familia ta vă puteți ocupa, cum ar fi

  • Contactarea preotului care va ține slujba 
  • Obținerea unui loc de veci în cazul în care acesta nu a fost achiziționat din timp
  • Alege datele priveghiului și înmormântării 

Agenția Funero este una dintre opțiunile care oferă servicii de calitate în domeniul repatrierilor. Echipa noastră de specialiști a acumulat experiență semnificativă, asigurând un rămas-bun demn pentru persoanele decedate în străinătate. Un agent al firmei va fi mereu la doar un apel distanță. El te va ține la curent pe tot parcursul procesului și îți va răspunde la fiecare întrebare sau nedumerire.

În caz de deces în afara țării nu ezita să ne contactezi la 0728 724 724.

Funero este alături de tine în momentele grele

Suntem alături de tine atunci când te afli în situația dificilă de a fi pierdut o persoană apropiată. De aceea, oferim o gamă largă de servicii funerare, de la repatrierea persoanelor decedate și până la organizarea de ceremonii religioase.