Care sunt costurile unei repatrieri? 

Etichete:
No items found.

Repatrierea unei persoane decedate poate fi un proces complex și costisitor, care implică o serie de etape. În acest articol, vom analiza principalele costuri asociate cu procesul de repatriere.

A. Costurile de bază

Procedura de îmbălsămare

Îmbălsămarea este un pas esențial în procesul de repatriere, având atât un rol sanitar, cât și unul ceremonial. În multe țări, este obligatorie pentru transportul internațional al trupurilor, deoarece asigură conservarea acestuia pe durata călătoriei și previne riscul de infecții și descompunere. 

Ce este îmbălsămarea?

Îmbălsămarea este un procedeu prin care se tratează corpul decedatului cu substanțe chimice pentru a întârzia descompunerea. Procesul implică mai multe etape și tehnici, care sunt realizate de specialiști certificați.

Transportul

În prețul complet al unei repatrieri din Europa intră transportul decedatului înapoi în țara natală. Ba chiar mai mult, sicriul este adus la capelă și depus pentru oficierea slujbei de priveghi.

Tariful total al serviciului de transport este determinat de câteva aspecte, cum ar fi:

  1. ‍Distanța de la locul unde se află decedatul până la unde va trebui adus. Așadar, cu cât trupul neînsuflețit se află la o distanță mai mare, cu atât costul este mai ridicat.
  2. Metoda de transport (rutier, naval sau aerian)


B. Taxe adiționale ale instituțiilor locale


Pentru obținerea certificatului de deces, pașaportului mortuar și alte documente de la stat nu sunt percepute taxe adiționale.

Însă, în cazul în care decesul a survenit la domiciliu, iar trupul a fost preluat de o firmă funerară locală, vor exista niște cheltuieli adiționale pentru camera frigorifică unde va fi așezat trupul și alte taxe percepute de agenția respectivă. 

C. Care este costul unei repatrieri din Europa la Funero?

Dacă decesul a avut loc în afara țării este esențial să ceri ajutorul unei agenții funerare, care are experiența necesară și este pregătită să înfrunte fiecare obstacol.

Un aspect important în alegerea unei agenții este prețul final al acestui proces. La Funero, în funcție de distanța și alte aspecte specifice, prețul poate varia între 2000-3500 euro.

D. Contactează o Agenție de Repatriere

Colaborarea cu o agenție specializată în repatriere poate simplifica procesul și reduce costurile prin oferta de pachete complete și gestionarea eficientă a tuturor etapelor.

Compară Ofertele

Solicită oferte de la mai multe agenții de repatriere pentru a găsi cea mai bună opțiune din punct de vedere al comisioanelor și serviciilor oferite.

Verifică Asigurarea de Viață

Unele asigurări de viață sau de călătorie includ clauze pentru acoperirea costurilor de repatriere. Verifică polițele de asigurare pentru a vedea dacă ești eligibil pentru astfel de beneficii.

Creează un fond de urgențe

Știm că nu este plăcut să te gândești la un eventual de deces în familie, dar este esențial să fii pregătit pentru orice situație. Fondul de urgență poate aduce un sentiment de siguranță și, totodată, poate fi de mare ajutor în cazul unu i deces neașteptat în străinătate.


Iată de ce am insistat atât de mult pe sintagma proces de repatriere. Pentru că repatrierea nu înseamnă doar transportul defunctului în țara natală, ci o succesiune de etape. Fiecare dintre ele presupune un anumit tarif, dar cu o planificare atentă și sprijinul potrivit, acestea pot fi gestionate eficient.


Funero este partenerul tău de încredere când vine vorba despre repatrierea persoanei iubite. În cazul în care în familia ta are loc un deces în afara țării ne poți contacta la +4 0736 986 986, pentru ca să afli mai multe detalii, iar mai apoi noi îți vom comunica o ofertă. 

Funero este alături de tine în momentele grele

Suntem alături de tine atunci când te afli în situația dificilă de a fi pierdut o persoană apropiată. De aceea, oferim o gamă largă de servicii funerare, de la repatrierea persoanelor decedate și până la organizarea de ceremonii religioase.